Altrament

Interpol i condons

Cada dia em ve més al cap aquella frase de La Rochefoucauld que diu que creure que un pot ser savi tot sol és una gran bogeria. Sortosament, el món global i internet, com l’eina de comunicació en el sentit més ampli, tenen les seves bondats i són una clara demostració que nosaltres som molt més poderosos que jo. La meva intenció era parlar del paper de Twitter en la crisi dels controladors i de la sorpresa d’alguns mitjans tradicionals en veure que les persones atrapades als aeroports s’informaven, informaven, s’associaven i actuaven, gràcies al mòbil, en temps real. Més de cinc mil micropublicacions per minut circulaven per la xarxa amb paraules com Aena, i el mot controladors ocupava la segona posició en el rànquing mundial, per sobre de Wikileaks. Però justament en pensar en Wikileaks (la meva ment s’assembla cada cop més a un hipertext virtual), no puc deixar d’assenyalar aquest enorme poder del nosaltres.
A principis de setmana, quasi 600 servidors d’arreu del món havien copiat i allotjat les dades que eren a

wikileaks.ch sota la protecció del Partit Pirata suís. Per cert, alguns servidors eren catalans! El web rebia cinc mil visites per segon i, paral·lelament, Julian Assange, periodista, programador i creador de Wikileaks, era el més votat com a personatge de l’any a la revista Time.
Assange és un nadiu digital, i com a tal sap com actuar a la xarxa. Potser desconeix com és el món real, un món que ha mobilitzat la Interpol per capturar-lo per haver tingut relacions sexuals amb consentiment però sense condó; més concretament, per haver començat amb condó i haver acabat sense. No, no es pensin que la Interpol no té res més a fer. El que hi ha en joc és la transparència dels Estats, i això és més seriós que no sembla.

Más Noticias