Antonio Baños

Força Telma!

Ara és l’hora, Telma Ortiz, ara és l’hora d’estar alerta. Arribà el teu moment de glòria. La nostra Messi de l’Ajuntament de Barcelona, fitxada expressament per a la gira asiàtica, podrà lluir per fi el seu talent de killer en relacions internacionals. Força Telma! Recordem que mentre llegiu aquestes línies, l’alineació de gala de l’ajuntament és a la Xina promocionant-nos sota la cobertura de la "Politipilota" (doctrina política que confia els seus actius diplomàtics en la trajectòria d’un baló).

Segons sembla, els hi volem vendre la idea que el port de Barcelona és més barat que d’altres per desembarcar-hi el "género". Una vegada desmantellada i externalitzada la industria local, només ens falta convertir-nos en els xinesos d’Europa. És a dir, preus baixos, mà d’obra obedient, precaritzada i sindicalment tranquil·la. Ja no anem a exportar Cola cao com en els temps heroics, només aspirem que ens deixin els contenidors per aquí a prop. La nostra egrègia ambaixada també ha actuat en un altre front que ara diuen estratègic. Es tracta de parlar amb els tour operadors xinesos perquè portin els fills del cel a visitar el país, no sigui que entre tants milions de turistes ens sentíssim una mica sols. Això forma part d’una sagaç estratègia que pretén substituir tots els turistes anglesos cada dia més addictes al balconing per visitants xinesos molt més estàtics i formals.
Serà fantàstic veure com el turista xinès es gasta els calés en restaurants i souvenirs fets a la Xina creant un bonic bucle financer del qual la ciutat només serà etapa volant. Però no em feu cas, que sóc malastruc de mena. Ni Villa, ni Mascherano. El gran fitxatge de la ciutat és a Xangai impressionant el món amb el joc meravellós de l’Hereu team. O, e, e. O, a, a, tenir Telma Ortiz és el millor que hi ha.