La coreografia sexual

La coreografia sexual

Pexels

Laura Arcarons Martí, cooperativa Mandràgores

Si pareu atenció a les escenes de sexe de la pel·lícula o sèrie de torn que estigueu seguint, probablement el que hi trobareu és que la majoria són força similars, pel que fa a tipus de relació, pràctiques, cossos, rituals i ritmes. Aquesta pobresa no deixa de ser un reflex de l’imaginari tan limitat que tenim com a societat i alhora actua com a fàbrica de relacions frustrades. Per què, com amb tot, no a tothom ens agrada ni excita el mateix: ni les mateixes persones, ni les mateixes parts del cos, ni les mateixes pràctiques ni cossos. Sembla una obvietat, però hi ha moments que tot plegat et fa pensar que l’única persona que no folla com a les pelis ets tu.

Ens expliquem, per si algú tot just baixa de la figuera. En les relacions sexuals reals no sempre hi ha orgasmes simultanis, de fet de vegades no n’hi ha o fins i tot no s’expressen cridant. Mireu si és curiós que fins i tot hi ha homes que sí que criden. I, quina novetat, no totes les relacions són heterosexuals, però és que a més a més, ni els gais fan sempre sexe anal ni les lesbianes només petonets. En la curiosa diversitat de la vida real, hi ha relacions heterosexuals que no giren al voltant de la penetració i en el sexe també hi tenen lloc les paraules, les rialles i els mètodes de prevenció. Hi ha dones que es masturben, homes heterosexuals que els hi agrada ser penetrats i també existeixen plaers més enllà dels genitals. Hi ha infinitat de tipus de cossos i rituals de seducció fora dels tòpics heteronormatius.

És demanar molt enriquir les sexualitats d’aquells personatges que ens fan de referents?

Directors, productores i guionistes teniu un deure cap a la societat: mostrar unes sexualitats reals, diverses, creatives, empàtiques i plaents que ens representin a totes, que trenquin estereotips, tabús, models únics i protocols i que ens permetin imaginar un món de possibilitats per gaudir. Que l’expectativa que generin amb el sexe sigui la de compartir una estona de passar-s’ho bé i no la d’una única manera de fer-ho.

Desmuntem coreografies, explorem el plaer!