Cròniques insubmises

El meu programa electoral per Europa

Tica Font, Centre Delàs d’Estudis per la Pau

No sóc candidata electoral, però tinc propostes que comparteixo amb tot aquell que vulgui que les parlem o defensem.

Una Europa i un planeta sense armes nuclears

Rússia té 8.500 caps nuclears, els Estats Units 7.700, Regne Unit 225 i França 300 caps nuclears. Els Estats Units i Rússia han trencat el tractat que eliminava els anomenats euromissils (abast d'entre 500 i 5.500 km). En la trobada de l'OTAN del 3-4 d'abril els Estats Units es van comprometre a no tornar a instal·lar míssils en territori europeu.
Jo no vull aquestes armes que poden destruir la vida de tot el planeta!! Les tensions polítiques amb Rússia fan ressorgir les alarmes davant la possibilitat que tornin les amenaces amb armes nuclears.

Una Europa que no sigui potència militar

Trump ens ha dit aprofitats. Vol que cada Estat augmenti el pressupost de Defensa fins el 2% i que el 40% de la despesa militar es destini a adquirir més armes (espera fer negoci). Els 28 governs ja han cedit i s'hi han posat.

Per primera vegada en la història de la Unió Europea (UE) ja s'ha creat una unitat militar pròpia de la UE amb capacitat d'actuar fora de territori (serà per atacar). Per primera vegada el nou pressupost tindrà una partida per a Defensa de 30.000 milions d'euros. Per primera vegada donarem subvencions a la indústria militar perquè dissenyi i produeixi armes tecnològicament noves.

No vull que llevin l'IVA a la indústria d'armes

Per ajudar els Estats a gastar més en armes i que la UE subvencioni compres d'armes als Estats Units, faran que el deute que adquireixin els Estats amb aquestes compres  no computi com a dèficit públic, crearan eurobonus i altres mesures. Però el súmmum és que es plantegi reduir o eliminar l'IVA a la indústria d'armament. A mi, com a dona, m'indigna que els governs de la UE es posin d'acord perquè un avió de combat no pagui IVA i que les compreses (amb ales) que utilitzem les dones paguin el 16% d'IVA, que un mísil no pagui IVA i un tampax pagui el 16%.

En els últims 10 anys els ciutadans de la UE hem vist com es retallava en sanitat, educació o prestacions socials. El que necessitem és que es reverteixin aquestes polítiques i no impulsar polítiques militaristes. El pròxim pressupost de la UE destinarà 30.000 milions a defensa. És evident que cal ajudar les empreses a innovar en noves tecnologies, però en aquelles tecnologies que ajuden a viure millor.

Personalment crec en la diplomàcia, en els mecanismes com el diàleg i la negociació per fer front als reptes mundials, i no vull que en el meu nom o amb l'excusa de defensar els drets humans o els drets de les dones s'utilitzin les armes per enderrocar governs o accedir als recursos naturals.

Però com he dit no sóc candidata a les eleccions.

Más Noticias