Altrament

Banda ampla per a tothom

La setmana passada, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, coincidint amb la presentació dels informes sobre infraestructures del transport i d’ordenació del territori del 2010, va demanar als polítics que en planificar estructures pensin en el país i no en els vots, és a dir, en el futur i no en el curt termini. Això és imprescindible per poder construir i articular el nostre país i no hipotecar-lo amb projectes de dubtosa rendibilitat, tant econòmica com social, cultural o mediambiental.

El col·legi posa en qüestió, directament, actuacions de Foment, però Madrid no té la culpa de tots els nostres mals. Nosaltres també hi tenim una dosi de responsabilitat. No em puc estar de citar un exemple molt proper: la variant de la Bisbal d’Empordà, que no beneficia ningú (vull pensar que tampoc no beneficia els qui s’han entossudit a fer-la) i que destruirà un del pocs paratges verges que queden en aquesta comarca i comprometrà el futur del Parc Natural de les Gavarres.
I parlant d’infraestructures. Ningú no parla d’una infraestructura tan cohesionadora com essencial per a la modernització de Catalunya com és la banda ampla. Concretament, ara que vénen eleccions estic segura que la reivindicació de l’accés gratuït o subvencionat a la banda ampla per a tothom seria una reivindicació positiva que ens situaria al nivell dels països nòrdics, amb els quals ens agrada tant emmirallar-nos. No és una qüestió de cost. És una qüestió d’aritmètica i, com sempre, de prioritats. Mirin, els 16 quilòmetres de variant de la Bisbal costaran 160 milions d’euros. A Catalunya hi ha 2,5 milions de llars. Facin números i veuran els anys que podríem gaudir de banda ampla de franc amb el cost d’una variant innecessària. Vostès mateixos.

Más Noticias